Pilótaképzés - PPL(A)-től az MCC+JOC-ig

"Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza." - Leonardo da Vinci
ATO szervezetünk által biztosított képzésekről bővebben itt olvashat.

Sokan álmodoznak róla, hogy egyszer magukra öltik az első tiszti vagy kapitányi egyenruhát és maguk vezetnek egy repülőt, talán, mint hobbipilóták vagy mint közforgalmi pilóták. Vajon az odavezető út mennyire rögös, nehéz? Megfelelek-e az orvosi vizsgálatokon, mennyire fogja lekötni szabad idejüket a munka vagy a tanulás mellett vagy mennyi időbe és pénzbe kerül eljutni az alapoktól a nagygépes pilóta engedélyig.

Mik az első lépések?

A pilótaképzésen való részvételhez előszőr egy orvosi vizsgálaton kell megfelelni. Amíg valaki mint magán pilóta szeretne repülni, addig elégséges egy másodosztályú orvosi engedély, de mihelyst kereskedelmi pilóta jogsítást szeretne szerezni az első osztályú orvosi engedély szükséges. Javasoljuk, hogy már az első orvosi alkalmassági vizsgálaton szerezzék meg az első osztályú orvosi engedély, amennyiben közforgalmi pilóták szeretnének lenni.

Érvényes orvosi engedély birtokában kezdődheti meg a képzés. A képzés három főb fázisból áll:

 • PPL(A) - Private Pilot License
  120 óra elméleti és 45 óra gyakorolati képzésből áll. Kiképzőgépünk Cessna 150K Aerobat típusú repülő. A képzés díja négy egyenlő részletben is fizethető. Lehetőség van Cessna 172M típusú 4 személyes géppel megszerezni a PPL(A) jogosítást.

 • CPL(A) - Commercial Pilot License
  A jogosítás megszerzésének elkezdéséhez 100 óra repült idő szükséges, a jogosítás kiadásához 200 óra repült idő és CLASS I. orvosi vizsgálaton kell megfelelni. A képzés ideje és költsége repült időtől és jogosításoktól függően minimum 25 órából áll. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Fontos, hogy pontos árat csak jogosításai és repült óra számának függvényében tudunk adni!

 • ATPL Theory - Airline Transport Pilot Licence Theory
  A tanfolyam részleteiről bővebb tájékoztatást itt olvashat.

 • MCC+JOC - Multi Crew + Jet Orientation Course
  A tanfolyamról bővebb tájékoztatást itt olvashat.

Képzési engedélyünk alapján végezhető képzések

Alapképzések Osztály jogosítás képzések Műszerjogosítás képzések Oktatói képzések
PPL(A) tanfolyamok MEP(Földi) IR(A) egyhajtóműves moduláris FI képzések
CPL(A) tanfolyamok MEP(Földi frissítő) ME/IR(A) kéthajtóműves moduláris FI(A)
ATPL(A) tanfolyamok SEP(Földi) FI(S)
SEP(Földi frissítő)
Jogosítások TMG IRI képzések
NVFR(A) éjszakai jogosítás TMG frissítő tanfolyam IRI(A)
CRI képzések
CRI(A) - MEP(Földi)
CRI(A) - MEP(Földi frissítő)
CRI(A) - SEP(Földi)
CRI(A) - SEP(Földi frissítő)