Vitorlázórepülés

A repülés legrégebbibb formálya mely a 19. század végére nyúlik vissza. E hagyomány örzői  a Malév Aero Club vitorlázó pilótái és oktatóia.

Az első sikeres vitorlázórepülés 1895-ben a német Otto Lilienthal nevéhez fűződik. Ezt követően a Wright fivérek motoros repülése háttérbe szorította a vitorlázórepülés iránti érdeklődést. A első világháború után a vesztes országoknak megtiltották a motoros repülést, így törekedtek a motor nélküli repülési lehetőség kihasználására. A korlátozó intézkedések hatására a vitorlázórepülés a sportrepülés egyik legfontosabb ága lett. A vitorlázórepülés fejlődésének eredménye, hogy a magassági rekord meghaladja a
14 000 métert, a megtett vízszintes távolság az 1600 kilométert, a sebességi rekord a 200 kilométer/óra értéket.

A Malév Aero Club vitorlázó oktatói számos nemzetközi és világsiker birtokosai. Ifjú pilótái világbajnokságokon méltán öregbítették Rubik Ernő, a Magyar Vitorlázó Szövetség és a repülőklub hírnevét. 

Oktatói között olyan nevek szerepelnek mint Zámbóné Pollerman Judit, aki a Malév Aero Club elnöke és a női válogatott edzője vagy Gönczi Péter, kinek szakmai támogatása mellett érte el Gulyás György világbajnoki címét és aki szintén vitorlázó és motors pilóta oktatóként vesz részt a klub életében. 

Ha Te is részese szeretnél lenni az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő clubjának jelentkezz tanfolyamunkra. Ha csak egy felejthetetlen sétarepülést szeretnél kipróbálni egy teljesítmény géppel vagy egy különleges műrepüléssel kombinált élménnyel szeretnéd magad vagy szeretteid meglepni vásárold meg webshopunkba.

Amennyiben vitorlázó pilóta képzéssel kapcsolatban érdeklődne kérjük írjon email az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.